Zdrowe kanapki.
Kanapki do pracy
Bardzo często kanapki kojarzą nam się z nudnym posiłkiem, które przygotowywały nam mamy do szkoły. Zazwyczaj składały się one z chleba lub bułki oraz plasterka szynki lub sera, czasami urozmaicone były dodatkiem z warzyw. Chcemy jednak zmienić wasze podejście i zwrócić uwagę na fakt, iż kanapki mogą być naprawdę wartościowym i ciekawym posiłkiem, wszystko zależy od naszej wyobraźni i chęci. Przygotowując nasze kanapki możemy wykorzystać różne dostępne w sklepach produkty zaczynając od rozmaitych warzyw, kończąc na specjalnie przygotowanych pastach. Dziś chcielibyśmy przedstawić wam pastę z czerwonej soczewicy i Marchewki, która idealnie sprawdzi się do kanapek. Jesteśmy pewni że stanie się ona waszym ulubionym dodatkiem i zachwyci również pozostałych członków waszej rodziny.
Wykonanie pasty
Pasta z czerwonej soczewicy i Marchewki z kminem rzymskim jest naprawdę prosta w wykonaniu. Aby ją przygotować potrzebujesz szklankę ugotowanej czerwonej soczewicy, szklankę gładkiego puree z gotowanych na parze lub pieczonych marchewek, dwie łyżeczki jasnej past sezamowej tahini, pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego, a tak że szczyptę suszonego imbiru oraz sól do smaku. Przygotowanie pasty zajmuje dosłownie kilka sekund. Wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki. W zależności od waszych upodobań możecie wymieszać je na nie zupełnie gładką pastę, a także wykorzystać blender i pozbyć się wszystkich Gródek tworząc idealnie Gładki produkt. Przygotowania w ten sposób Pasta może stać się dodatkiem do kanapek, ale możemy wykorzystać ją również jako deep do warzyw. Jest to zdrowy zamiennik dostępny w sklepach pasty do kanapek, warto podawać ją również dzieciom, ponieważ pozwoli nam ona przemycić warzywa do ich codziennej diety. Pastę te warto przygotować również na spotkania z przyjaciółmi, gdy chcemy aby przygotowane przez nas potrawy miały lepszy skład i były naprawdę zdrowe. Jesteśmy pewni że Pasta ta przypadnie do gustu wszystkim twoim znajomym.
Najnowsze komentarze